Logopedie voor kinderen

Op deze pagina vindt u informatie over het vak logopedie en de verschillende vakgebieden. Hier ziet u dat het vak logopedie erg breed is en dat veel mensen geholpen kunnen worden door een logopedist. Logopediepraktijk Zaandam behandelt alleen problemen in de taal en de spraak van kinderen.

Duur van de behandeling

Meestal vindt de behandeling één of twee keer per week plaats en duurt ongeveer 30 minuten. Het aantal behandelingen hangt af van de aard en de ernst van het probleem. Een indicatie voor het aantal behandelingen zal met u worden besproken.

Articulatie

Spreekt uw kind onduidelijk of heeft hij of zij moeite met de uitspraak van enkele klanken? Of worden er regelmatig klanken verwisseld? Dan is er wellicht sprake van articulatieproblemen.

De logopedist zal de oorzaak achterhalen. Daarna zal zij het onderscheid tussen de juiste en onjuiste articulatie aanleren. Er wordt veel gebruik gemaakt van luisteren, kijken en voelen. Zodra de betreffende letter goed wordt uitgesproken, kan dit worden uitgebreid naar woorden, zinnen en gesprekken.

Om de behandeling te laten slagen zal er thuis ook geoefend moeten worden.

Taal

Wanneer een kind in zijn taal achterblijft in het begrijpen en gebruiken van taal, kan er sprake zijn van een vertraagde taalontwikkeling. Hij/zij spreekt dan minder dan leeftijdsgenootjes, heeft moeite met het formuleren van zinnen, begrijpt opdrachten minder goed en kent minder woorden.
Problemen in de taalontwikkeling kunnen op latere leeftijd nog problemen geven: kinderen kunnen zich onbegrepen voelen en daardoor gefrustreerd raken. Dit kan zelfs tot gedragsproblemen leiden.

Als u het vermoeden heeft van een achterblijvende taalontwikkeling van uw kind, vraag dan uw logopedist om advies.

Logopediepraktijk voor kinderen met spraak- en/of taalproblemen.

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
13:00 - 15:00
Donderdag
09:30 - 18:00
Vrijdag
10:00 - 18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Logopediepraktijk Zaandam

Romée Niekus
Praktijkadres:
Teakhout 1
1507 EM Zaandam
06 2881 6336
info@logopediepraktijkzaandam.nl
KVK 82030065

© 2024 Romée Niekus | Logopediepraktijk Zaandam